Lämpö toi mukanaan lyhempiä päiviä, tai ainakin se tuntuu siltä. Kaikki tapahtuu nyt yhtäkkiä, melkein niin yhtäkkiä, etten ehdi pysymään mukana. Olgas-pellon Honey on saanut raakileitä jo pari päivää sitten eli mansikka kausi on alkamaisillaan.

Lämpö toi myös mukanaan enemmän kastelua ja vedellä lannoittamista. Monet letkut pitää saada A:sta B:hen ja mönkiä onkin siihen täydellinen apuväline. Mönkiät ovat tilalla meikein yhtä tärkeitä kuin traktorit. Niiden avulla saamme kuljettua pitkin mansikka- ja perunamaita esimerkiksi painosäkit.

Kevään mansikkataimet ovatkin jo istutettu. Ensimmäisenä istutettiin kauden uutuus lajikkeet Rumba, Smiling ja Sensation. Sen jälkeen istutettiin vanhat suosikki lajikkeet Alex ja Polka.

Viimeiset perunat istutetaan nytten, viikkoa tavallista myöhemmin. Aikaisemmin istutetut perunat kasvavat jo hienosti tupla harson alla.

Tilalla tapahtui jotain jännittävää viikon alussa. Mitä tarkalleen tapahtui, saatte tietää ensi viikon torstaina kun projekti julkaistaan. Voin kuitenkin paljastaa että projekti sisälsi upean auringonlasku.