Med värmen som kom så verkar också dygnets timmar ha blivit färre, trots att kvällarna tekniskt sätt är längre. Nu händer allting fort, för fort nästan för att hinna med. På Olgas har Honey fått karter för några dagar sedan så nu är det inte så långt tills att jordgubbssäsongen kommer igång.

Honey vs Polka

Värmen för med sig en hel del bevattning och gödslande via vatten. När slangarna ska från A till B är en fyrhjuling praktisk. Fyrhjulingarna är nästan lika viktiga som traktorerna här på gården. Med hjälp av dem transporteras bla. säckar vilket underlättar då många av våra jordgubbs- och potatisland är långa.

Vårens jordgubbsplantor har också planterats duktigt de senaste veckorna. Först säsongs nyheterna Rumba, Smiling och Sonsation och sedan våra gamla favoritsorter Alex och Polka.

Sista potatisarna sätts i jorden nu, en vecka senare än normalt, och de som redan har satts växer duktigt under dubbla tyg.

På gården hände också något spännande i början på veckan. Vad exakt kommer ni att få se i slutet på nästa vecka då projektet görs offentligt. Men jag kan avslöja att projektet innehåller en fin solnedgång.